SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji

Pogoji poslovanja določajo načine nakupa na spletni strani www.bojanratej.com. (v nadaljevanju: spletna stran),

s katero upravlja lastnik Bojan Ratej (v nadaljevanju: ponudnik)

Informacije o ponudniku spletne strani

Ponudnik se zavezuje, da bo ravnal v skladu z zakoni in da uporabniku zagotovilja naslednje informacije

Naslov ponudnika:

BOJAN RATEJ

Bojan Ratej s.p.

Dolgi vrh 31, 2318 Laporje

Tel.: 040 250 147

Elektronski naslov:

info@bojanratej.com

(elektronski naslov je namenjen za vprašanja, pripombe, pohvale

Matična številka:

8207909000

Davčna številka:

85939145

Številka poslovnega računa - TRR:

SI56 2900 0005 2680 751 (UnicreditBank)

Ponudba izdelkov:

Izdelki, ponujeni preko spletne strani so del unikatnih ročno izdelanih artiklov iz lesa. Vsi izdelki so od začetka pa do konca procesa izdelani na sedežu ponudnika. Vsak izdelek je unikum, tako zaradi strukture lesa kot tudi oblike, kar posledično pomeni, da ga ni mogoče produkcijsko ponoviti, Glede na to, da gre za izdelke unikatne ročne obdelave, je na določenih delih še možno opazit sledove obdelave. Glede na to da je večina izdelkov narejenih iz lesa je potrebno skrbno prebrati napotke na naši spletni strani, glede njihove uporabe in skrbi za čimdaljšo brezskrbno uporabo.

Cene izdelkov:

Vse cen so maloprodajne in vsebujejo DDV, ki pa je v mojem primeru 0 EUR zaradi tega, ker nisem davčni zavezanec in mi ga po 94.členu ZDDV-1 ni potrebno obračunati. Cene ne vključujejo stroškov pošiljanja. 

Strošek pošiljanja je narejen po uradnem ceniku Pošte Slovenije. Vse cene so v EUR. Posamezni popusti se med sabo ne seštevajo. Izdelki nimajo garancije.

Način plačila:

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila

• z nakazilom na račun ponudnika po izdanem predračunu

• po povzetju ob dostavi

• preko Braintree sistema za kreditne kartice Mastercard, Visa, Maestro, PayPal

Naročanje:

Izdelek je možno naročiti preko procesa spletne trgovine. Glede na to da gre tu za unikatne izdelke, lahko naročite samo en komad predstavljenega izdelka. Sprejemamo tudi unikatna individualna naročila posameznih izdelkov. V primerih kjer je možno naročiti več izdelkov iz serije, je to posebej označeno. Glede na to, da se lahko zgodi da v istem trenutku naročita dva uporabnika isti izdelek, izdelek prejme tisti, kateri ga je naročil prej. Ponudnik se zavezuje, da to tudi dokaže. 

V primeru naročanja z naročilnico mora le-ta vsebovati, sedež podjetja, točen naslov za dostavo, kontaktno osebo, identifikacijsko številko za DDV in telefonsko številko. Podpisana naročilnica bo v tem primeru za kupca in prodajalca status pogodbe. Naročeni izdelki ostanejo v lasti prodajalca vse dokler kupnina ni v celoti poravnana. Naročilo lahko prekličete s sporočilom na elektronski naslov info@bojanratej.com

Dostava blaga in stroški poštnine:

Izdelek vam pošljemo preko dostavne službe, katera ima garancijo o skrbni obravnani pošiljanega blaga, lahko pa ga prevzamete tudi sami na sedežu obrtne delavnice, v odpiraalnem času trgovine. 

Po prejemu naročila izdelek pošljemo najkasneje v roku treh delovnih dni, v nasprotnem primeru vas o tem obvestimo po elektronski pošti ali mobilne številke, V primeru izdelave individualnih naročil, pa je lahko dobavni rok od 14. do 20. dni. 

Kot dostavno službo uporabljamo paketno dostavo Pošte Slovenije, kar pomeni, da če je bilo naročilo oddano do 14. ure, lahko paket pričakujete že naslednji dan dopoldan. Izjema so nedelje in prazniki.

Strošek pošiljanja paketa je 5,90eur z davkom za področje celotne Slovenije. Vsi izdelki so poslani na način pazljivejšega ravnanja, kar pomeni, da je blago med pošiljanjem deležno še večje pozornosti.

V primeru pošiljanja po povzetju pa si Pošta Slovenije v odvisnosti od višine odkupnine zaračuna do 2eur stroškov,

Če ste v primeru dostave blaga ugotovili poškodbo, lom,...pa nas o tem morate nemudoma obvestiti po elektronski pošti info@bojanratej.com in to najkasneje v roku treh dni. Kot kupec pa morate sami sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Sloveniji. To naredite na način, da se oglasite na najbližji Pošti Slovenije, kamor odnesete tudi poškodovano pošiljko in tam vam bodo dali tudi izpolnit obrazec o poškodovani pošiljki.

Vračilo izdelka:

Če z izbranim izdelkom niste zadovoljni nam ga lahko v roku 14.dni vrnete skupaj z računom. Izdelek mora biti v originalni embalaži, nepoškodovan in nerabljeno v nasprotnem primeru vračilo ni utemeljeno in je brezpredmetno. Poslano mora biti na naslov naše obrtne delavnice, pri čemer kupec sam nosi stroške vračila izdelka. Pošiljk z odkupom na sprejemamo. Vedeti je potrebno, da je pač les živ materijal, kar pomeni, da je potrebno z njim skrbno ravnati v izogib problemov, ki jih lahko drugačna obravnava prinaša.

Varovanje podatkov:

Ponudnik se zavezuje, da bo pridobljene podatke kupcev trajno varoval in jih bo uporabljal izključno le za pošiljanja dodatnih informacij, nagradnih iger in dodatne ponudbe, Vaši podatki nikakor ne bodo predani tretji osebi saj bi s tem kršili zakon. Pošti Slovenije bo predan le naslov za dostavo pošiljke.

To velja tudi za tiste, ki se bodo naročili na e-novice. V primeru če se boste želeli odjavit od e-novic, nas o tem obvestite po elektronski pošti na naslov info@bojanratej.com, pri čemer vas bomo trajno izbrisali iz naše baze.

Pritožbe in spori:

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se tudi s vsemi močmi trudi izpolnjevati svoje dolžnosti pri vzpostavitvi učinkovitega sistema obravnavanja pritožb in določiti osebo s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe oddajte pisno na elektronski naslov info@bojanratej.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen, Glede na to, da se ponudnik zaveda, značilnosti potrošniškega sporam vsaj kar se zadeva sodnega reševanja, njegova nesorazmernost med vrednostjo izdelka in stroški, ki pri tem nastajajo. Zato si vedno prizadevamo, kolikor se le da, da se spori rešijo sporazumno.

Vse pravice pridržane. Copyright     2017 bojanratej