Bojan in 

Vse se je začelo nekje 10 let nazaj, ko smo se iz sicer majhnega mesta preselili na podeželje. Vedno sem hrepenel po tem, da bom nekoč živel na deželi obkrožen in povezan z naravo. Na posestvu kjer sem si postavil hišo je bil star in zapuščen hlev. Vedel sem, vedno sem vedel, da bo to prostor kjer bom nekoč ustvarjal. Zato sem ga obnovil, ampak le toliko, da sem si v njem naredil majhno delavnico. Nisem želel spreminjati njegove oblike, saj bi s tem izgubil tudi dušo, ki me je v začetkih tako zelo polnila. In če danes pogledam nazaj sem hvaležen, da sem se tako odločil. Sem ustvarjalec in za svojo kreativno delo potrebujem inspiracijo. Zato jutro za jutrom, ko večina še spi vzamem psa, svoj zvezek idej in grem na obisk v naravo. Sprehodi po gozdu mi dajo neverjetno energijo, željo po ustvarjanju, prav čutim, kako se mi počasi odpirajo energijski kanali. Takrat se po navadi usedem pod krošnjo kakšnega drevesa in se prepustim da me preplavijo ideje. 

In kdo je Bojan Ratej?

Nikoli ne bo nehal biti sanjač, Uživa ob jutrih, ko se šele dela dan, ko sonce leno leze izza obzorja in ko se prvi njegovi žarki odbijajo od gladine bližnjega ribnika.

Čuti veliko spoštovanje do narave, do rastlinskega in živalskega sveta, veliko odgovornost, da s svojimi dejanji ne ogroža ampak le pripomore k njenem očuvanju za naslednje rodove.

Glede na zamisli, ki se mu porajajo, se ne obremenjuje s tem, da bi jih moral sortirat in se spraševat katero izpeljal in katero ne, ampak naredi prav vsako, pa če je še tako odbita. Sledi temu, da je vsaka unikatna in je ne ponovi, kar daje izdelku še dodatno veljavo.

Okolica v kateri živi, gozd, ki ga obkroža, ga iz dneva v dan navdihujeta in mu dajeta novih moči, predvsem pa ogromno novih zamisli in idej, tako da dejansko ni dneva, da si v zvezek ne bi zapisal kakšno novo. 

Verjame v to kar dela, verjamem v to, da dela dobro in da daje vse od sebe, da vam lahko ponudi najboljši izdelek in to takšnega kot bi ga naredil za najboljšega prijatelja.

Sledi načelom, da za obdelavo vedno kupuje sicer kvaliteten les manjših velikosti, ki pa je ravno zaradi tega nezanimiv za mizarje. S tem dodatno ne obremenjuje lesnih virov ampak od narave jemlje samo toliko kot je potrebno.

Prav vsak nov izdelek da na ogled tudi svojim najbližjim in če ta ni dovolj dober za njih,

tudi ni dober dober za vas. 

Aldo May Thor - Varnostnik - Terapevt - Veliko srce na štirih tačkah

Bojan je tudi velik ljubitelj živali, Border Collie Thor pa njegova velika kosmata ljubezen in zanj pravi:

"Je eden izmed pomočnikov, ki pride vedno prvi v službo in odhaja skupaj z mano pozno zvečer iz delavnice. 

Najbolj pa se izkaže kot terapevt in to takrat, ko se udarim po prstu ali ko mi kaj ne gre tako kot sem si zamislil in posledično bruham ogenj kot zmaj, takrat pride k meni, me pogleda v oči in glavo na rahlo nasloni na moja kolena. V sekundi me "napad" spusti. Seveda si moram potem vzeti 10min časa zanj, da dobi zadostno količino božanja. Do naslednjega prihoda, čez kakšno uro. :)"

Dolgi vrh 31, Laporje

Slovenija

 (+386)040 250 147

  • Facebook - White Circle

NAROČITE SE NA E-NOVICE IN NIKOLI NE BOSTE ZAMUDI NOVOSTI

Vse pravice pridržane. Copyright     2018 bojanratej